Riinu kogemuslugu: kõike saab teha kui vaid tahet on

Seekord oleme teinud loo Riin Lepikuga, kes tegeleb Tõrva Raadioga.

Minu nimi on Riin Lepik ja olen esimese kursuse üliõpilane. Õpin Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis ämmaemandaks.

Kuidas jõudsid Tõrva raadioni ning millega täpsemalt seal tegeled?

Mäletan seda hetke, kui kuulasin Tõrva Raadiot ja mõtlesin, et tahaksin ka osa saada sellest lahedast meeskonnast ning just siis tuli mulle sõnum ühelt raadioliikmelt, kes kutsus mind raadiosse. Alustasin raadios saatejuhina, aga nüüd umbkaudu neli aastat hiljem, olen Tõrva Raadio peatoimetaja. Vahepeal sai ka teisi ameteid toimetuses proovitud (stuudiojuht ja turundusjuht).

Mida sa oled sellest õppinud?

Kõike saab teha kui vaid tahet on. Olen isiklikult selle aja jooksul meeletult arenenud ja olen tänulik kõigi nende koolituste ja töötubade eest mis meil on olnud. Minu arust raadio arendab kõiki külgi ja see tuleb tulevikus kasuks. Kasvõi näiteks inimestega suhtlemises või tulevasel töökohal.

Millega sa motiveerid ennast tegelema?

Motivatsioon tuleb ja läheb, aga üks asi on kindel, raadio on niivõrd mu südames, et ma ei suuda sellest veel lahti lasta. Seda teha on nii tore ja lahe.

Offine vs online elu?

Mõlemad. Valikut teha on raske. On päevi, kus ma tunnen, et ma vihkan online elu, aga samas tänapäeval on ju kõik asjad veebis ja ilma selleta oleks raske midagi teha. Eks internet teeb asjad lihtsamaks.

Mis teemad köidavad noori hetkel? Miks?  

Minu arvates muusika, vaimne ja füüsiline tervis, tulevik, investeerimine. Eks neid teemasid ole palju, sest kõik noored on erinevad.

Millised raamatud/kursused on aidanud sul selles valdkonnas paremaks saada?

Tegelikult aitab kõige paremini meeskonnatöö (abi küsimine) ja selles valdkonnas lihtsalt tegutsemine. Olen meeskonnalt väga palju õppinud ja teadmisi saanud. Kursuste koha pealt oleme läbinud palju, eredamalt on meeles avaliku esinemise koolitus, häälekoolitus, tehnikakoolitus jne.

Anna paar nippi, kuidas noored saaksid olla rohkem meediapädevad.

Osalege julgelt tasuta koolitustel ja kursustel, kui teil vähegi võimalik on või õppige ise internetist.

Artikkel on avaldatud 2021. aastal

.

Skip to content