fbpx

Kogemuslugu Tuulega: Ma arvan, et kogu see olukord on pannud enamus inimesi ja ka mind tahtma olla rohkem abivalmim ka niisama igapäevaelus

Täna oleme teinud loo Kalamaja Põhikoolis õppiva 13-aastase Tuule Pihoga, kes on ka lapse õiguste saadik.

Millega Sa vabal ajal tegeled?

Vabal ajal tegelen kunstiga, lumelauatamisega ja olen niisama sõpradega. Lumelauatanud olen umbes kaks aastat ja enamus ajast sõidan Eestis, kuid paar korda olen käinud ka Soomes. Kunstiga olen olnud seotud ja ümbritsetud kogu elu.

Mis on hetkel Sinu arvates aktuaalne teema ja miks?

Minu arust on hetkel kõige aktuaalsem teema Venemaa, Ukraina sõda ja kõik sellega kaasnev. Ma arvan, et see tuli kõigile ootamatult ja keegi ei osanud alguses käituda. See teema mõjutab kogu Euroopat ja kohati ka tervet maailma. Paljud inimesed on hakanud hindama rohkem seda, kui turvaline neil tegelikult on. 

Kuidas Sina sellesse suhtud?

Mul on kogu aeg olnud selline tunne, et tahaks lõpmatult aidata. Ma arvan, et kogu see olukord on pannud enamus inimesi ja ka mind tahtma olla rohkem abivalmim ka niisama igapäevaelus. 

Kuidas inimesed Sinu ümber sellesse suhtuvad?

Eestlased on olnud väga vastuvõtlikud ja abivalmid. Inimestel mu ümber on üldiselt levinud sama arvamus- kuidas see üldse võimalik on, et 21. sajandil on “maailmasõda”. Paljud mu ümber annetavad, lähevad vabatahtlikeks ja mõned jagavad ka sotsiaalmeedias. Eestis on väga hästi läinud, et enamus eestlased toetavad Ukrainat mitte Venemaad, kuid absoluutselt kõik eestlased ei ole selliseid. Alati leidub vastaspoole toetajaid. Ma ei tea, millest see tuleb, kas tõepärase info puudusest, neid ümbritseva pere arvamusest või hoopis lihtsalt tahtest olla erinev. 

Kuidas igaüks meist saab seda olukorda paremaks muuta?

Meist igaüks saab aidata ja võimalusi on tegelikult palju. Sa saad jagada infot, annetada ja minna vabatahtlikuks.

Küsis sisuloome- ja koostöösuhete tiimi liige Inger-Paula Ude.

Skip to content