fbpx

Eliise Kesküla – endast tuleb anda parim

„Kolm, kaks, üks… eeter!“ … Appi…Tere! Mina olen Eliise Kesküla ja ma tutvustan teile oma uurimistööd „Elupaigaspetsiifilise liigi leidumise tõenäosus statistiliselt sobivates elupaikades rohelise hiidkupra (Buxbaumia viridis) näitel“. …Oh issand, mu käed värisevad…Okei, see pole nii jube kui ma kartsin…Mida ma siin teen?…Naerata!…Eeee ma ei saanud aru, mida see komisjoniliige just ütles, aga naerata ja nooguta…Oi, see tagasiside on väga positiivne…“Ja… eetrist maas. Tubli töö!“

Võin täie kindlusega öelda, et õpilaste teadusfestivalil oma uurimistöö kaitsmine on üks kõige närvesöövamaid hetki, mida olen kogenud. Väga veider ja hirmus oli kuulda sõna „eeter“ ning teada, et nüüd saab igaüks otsepildis jälgida, mida ja kuidas ma teen. Teiselt poolt oli see kogemus täis positiivseid emotsioone: konkursi teise vooru pääsemise teade, komisjoni tagasiside ja tulemuste teadasaamine.

Põhikoolis sain osaleda ka nö päris teadufestivalil oma uurimistöö posterettekandega. See oli kindlasti vahetum kogemus, kuid praegustes tingimustes oli olukorrast siiski maksimum võetud ja üritus väga hästi korraldatud. Kordagi ei jäänud tunnet, et teadusfestivali organisaatorid ei teaks, mida nad teevad ja tänu sellele sujus kogu koostöö suurepäraselt. Siinkohal suur-suur tänu korraldajatele ja komisjoni liikmetele!

Kuna põhikoolis ja gümnaasiumis on uurimis- või praktilise töö tegemine niikuinii kohustuslik, siis siit minu soovitus kõigile, kellel see veel ees: andke endast parim ja osalege valminud tööga kindlasti ka õpilaste teadustööde konkursil. Halvim, mis seejuures juhtuda võib, on see, et te saate väärtuslikku tagasisidet ning veel ühe avaliku esinemise kogemuse.

Eliise Kesküla

Nõo Reaalgümnaasium

Skip to content