fbpx

Noored, kes võtsid südameasjaks aidata teisi noori

2021. aasta kevadel, ühel maikuu nädalavahetusel toimus Tallinn Music Weeki ja Infohundi koostööna Noorte Loomehäkk. Sinna kandideerinud noored, vanuses 13-26 eluaastat, tahtsid osa saada 48 tunnisest häkatonist, et panna pead kokku ning üheskoos leida vastuseid ja luua reaalseid lahendusi kõige põletavamatele küsimustele. Läbivaks teemaks oli vaimne tervis, kuidas seda tehnoloogia ja digivahendite abil toetada.

Üheks loomehäki osalejaks, kes oma algupärase ideega lagedale tuli, oli Hanna Brigita. Üsna kiiresti saime kokku huvilised ning sündis projekt Noorelt Noorele, kuhu kuulus esialgu 5 liiget – Hanna Brigita Kört, Marion Demus, Karolin Eks, Kelli Tõnurist ning Tobias Nurmsalu. Tänaseks on tiimiga liitunud ka kuues liige, Minni Tang.

Meile kõigile on vaimne tervis südames ning teame, kui oluline selle heaolu on. Meie üllatuseks otsustas žürii anda meile Loomehäkil esikoha, mis kindlustas lisaks teistele auhindadele ka selle, et saime oma projektiga mentorite ja partnerite abil edasi minna.

Mis siis täpsemalt Noorelt Noorele eesmärk on? Koguda ja jagada lugusid, pilte, videoid, joonistusi ning helifaile noorte pöördepunktidest paremuse poole. Ootame lugusid, kus noor on läbi elanud midagi, mis oli oli tema jaoks keeruline ning sellest hoolimata tõusis noor taas jalule. Arvame, et need lugude anonüümselt jagamine annab noortele võimaluse aidata enda eakaaslasi ning tunda end kergemalt, justkui oleks sõbrale jutustanud millestki, mis oli raske.

Kogusime lugusid terve 2021 suvi, tegime tihedalt koostööd Peaasi spetsialistide, Telia, Eesti Noorte Vaimse Tervise Liikumise ning Tallinn Music Weekiga. Selle aasta sügisel võis näha Noorelt Noorele stendi Telliskivi Loomelinnakus, kui 29.09-03.10 vahemikus toimus pealinnas Tallinn Music Week. Stendil olid mitmed lood, mis meile laekusid. Nüüd, kui Tallinn Music Week on selleks aastaks lõppenud, ei ole me oma tööd unarusse jätnud. Jätkame kodulehe aktiivse ehitamisega, sest soovime võimalikult ruttu üles panna diginäitust. Meie kodulehele tulevad kõik laekunud lood (kõikvõimalikus kujus), suunavad lingid abiotsimiseks, info meie kohta ning samuti lahter, kuhu saad saata enda loo!

Lugusid saab saata ööpäevaringselt, ükskõik kust ning ükskõik mis vormis. Kõik lood on äärmiselt hoitud ja kindlasti anonüümsed, vajadusel teeme vaid grammatilisi ning kunstilisi korrektuure, kuid säilitades loo autentsuse.

Lisaks sellele oleme alustamas koostööd Teeviidaga, kellele soovime suureks abiks olla vaimse tervise teemadel rääkimise osas. Samuti võib meist üsna varsti kuulda podcastides ning läbi avaliku elu tegelaste.

Kui tundsid, et meie tegevus kõnetab sind või võiks kõnetada mõnda sinu lähedast, siis ole hea, ja jälgi meie tegemisi:

Instagramis – @noorelt.noorele

Facebookis – Noorelt Noorele

Oleme tänulikud iga loo eest.

Marion

Noorelt Noorele

Artikkel on avaldatud 2021. aastal.

Skip to content