fbpx

Jasmiin: Mul on suur sisemine põlemine ennast kogu aeg ületada ning saada teada kõik maailma saladused

Räägi veidi endast, kes oled ja millega tegeled? 

Ma olen Jasmiin – ametlikult topelt tudeng ülikoolis ja maailmameister jetispordis, kuid tegelikult tutvustaks ma ennast kui optimistlikku, kriitilise mõtlemisega ning avatud seiklejat! Mulle meeldib avastada, unistada ja luua rutiin selleks, et kogu eelnev saavutada! Mul on suur sisemine põlemine ennast kogu aeg ületada ning saada teada kõik maailma saladused. 

Kust tuli huvi jetispordi vastu? 

Tuleb tunnistada, ma olen idealist ja juba väikesest saadik tahtnud olla milleski maailma parim. Tegeledes paljude spordialadega tundsin ma, et jetisport on minu võimalus tulla maailmameistriks, seda suure töö ning targa tegutsemisega. Nagu muinasjutus sai see sellel aastal ka teoks! 

Muidugi oli aluseks perekondlik taust motospordist. Alates 12. eluaastast käisin ma iga-aastaselt abilisena kaasas enduro 6 päeva maailmameistrivõistlustel, et toetada Team Estoniat, kus ka mu isa võistles. Ma usun, et see andis mulle esimese maitse, mida päriselt tähendab motorsport, maailmatase ja koguaeg “being on a road” eluviis. See meeldis mulle väga ning armastan seda siiani! Motosport olnud alati osa minust ja ma olen selle üle väga tänulik. 

Oled tegelenud ka paljude muude spordialadega nagu ujumine, tennis, iluvõimlemine jne. Kas sealt saadud kogemused ja oskused on tulnud kasuks ka jetispordis? 

Eks ekstreemses olukorras tulevad tasakaalu hoidmine, kiire reaktsioon ja hea ujumisoskus kindlasti kasuks. Sellegipoolest suurim oskus, mida need muud treeningud mulle kaasa on andnud on usaldada protsessi ja olla järjepidev! Teadmine, et maailma ei ehitada üleöö aitab kindlasti kriitilistel hetkedel sisemist motivatsiooni ja lisaenergiat leida. 

Foto: Arek Rejs

Kuidas tunned, et sport on sind arendanud/mõjutanud? 

Hüpata 17-aastaselt pea ees külma vette – teades, et ma pean ise leidma suure osa oma hooaja rahastusest, olema sportlikult tippvormis ja lõpetama põhikooli kiituskirjaga – oli kindlasti riskantne samm. Kogu vastutus oli minu enda peal ning ega mingeid teoreetilisi teadmisi selle valdkonnas mul ei olnud. Kõik tuli jooksu pealt välja mõelda ja katsetada. See on olnud suur elukool ning ma olen arenenud nii sportlase, inimese, ettevõtja, sõbra kui ka pereliikmena. 

Mis sind motiveerib? 

Minu unistused ja soov on kuhugi jõuda – see on mu põhiline energiaallikas.

Kes on su eeskujud? 

Minu eeskujud on õnnelikud inimesed, kes teevad asju 100% pühendumusega, on soojad ja abivalmis ning inspireerivad mind lihtsalt oma olekuga

Tihtipeale on jõudnud need inimesed minu ellu just õigel aja hetkel ning on loonud justkui ideaali, mille poole ma pürgin või mille pealt ma õpin. 

Sport võib olla pingeline/stressirohke. Kuidas võtad aega maha/lõõgastud? 

Ma ütleks vastupidi, et sport on võimalus lõõgastuda ning astuda välja igapäeva elust. Sportides puhkab vaim ja keha tuleb turgutada hea saunaga! Saun üleüldse on suur osa minu heaolu paketist ning soovitan seda ka kõigile teistele. 

Foto: Simm Paap

Mõni kogemus, kus kõik ei läinud nii nagu oleks soovinud, kuid tagasi vaadates tunned, et see kogemus on olnud vajalik/midagi õpetanud. 

Ma olen õppinud, et igal olukorral on mingi lahendus ning kõik asjad lähevad nii nagu nad minema peavad. Seetõttu ei ole vaja muretseda, vaid lihtsalt edasi tegutseda ning kõik asjad laabuvad. 

Millise oma saavutuse üle oled kõige uhkem? 

Mulle on tihti peale olnud keeruline ennast kiita või tunda nii öelda võidujoovastust emotsiooniga: “juhuu, tehtud sai”. See vast tuleneb sellest, et ma olen alati teadnud, et ma suudan neid asju saavutada ning neid läbides ma ainult kinnitasin endale – “tubli, saidki hakkama”. Kuid selle aasta MM tiitli võidu puhul tundsin ma meeletut kergendust, uhkust nii enda kui ka oma meeskonna üle ja see positiivne emotsioon käib minuga iga päev kaasas. Samuti usun ma, et neid suuri saavutusi tuleb veel! 

Millised on tulevikuvisioonid? Kuhu soovid areneda? (Ei pea tingimata olema seotud spordiga) Sport on väga suur osa minu elust ning sellega ma ka jätkan, kuid olles 22-aastane tuleb ka mõelda igapäevastele toimetustele, nagu kodu, töö, pere, haridus jne. Ma olen püüdnud alati spordi kõrvalt kasvatada ka oma karjäärivõimalusi ning ma usun, et need viivad mind nii ettevõtluse kui ka poliitika maastikule üle terve maailma.

Artikli autor Laura- Liisa Tõldsepp.

Artikkel on avaldatud noorteinfoportaalis Teeviit 2022. aastal.

Skip to content