Teeviit soovitab: koogiideed emadepäevaks

Käes on emadepäeva nädalavahetus ning Teeviit vabatahtlikud noored soovitavad retsepte, mida magusat-soolast teha emale emadepäeva puhul! Need on meie lemmikud ja ehk leiad Sinagi siit inspiratsiooni, mida maitsvat oma emale valmistada! Retseptid pärinevad internetist ning need on leitavad ka algallikast, mis on viidatud retsepti juures! Head kokkamist!

🎂🎂🎂
Maagiline sidrunikook (allikas Liisiblogi)

  • 100 g võid
  • 4 muna
  • 500 ml piima
  • 150 g suhkrut
  • 130g jahu 
  • 1 sidruni riivitud koor ja mahl
  • tuhksuhkrut 

Sulatage ja jahutage või väiksemas nõus. Eraldage munakollased munavalgetest, lisage munakollastele suhkur ja kloppige heledaks vahuks. Seejärel lisage vahule sidrunimahl ja riivitud koor. Lisage sulavõi peene joana, samal ajal pidevalt segades. Nüüd lisage jahu, segage ning lisage viimasena ka piim. Seejärel vahustage munavalged ja segage ettevaatlikult tainasse. Katke kandiline koogivorm küpsetuspaberiga ja kallake tainas koogivormi. Küpsetage 160 kraadini eelkuumutatud ahjus 50–60 minutit. Jahtunud koogile puistake peale tuhksuhkrut ja lõigake kook terava noaga suupärasteks tükkideks

🎂🎂🎂
Küpsise kräsupea (allikas Nami-nami
)

  • 3 pakki kodumaiseid kakaoküpsiseid
  • 300 g haput paksemat moosi
  • 500 g Saare 20% hapukoort

Kaunistuseks:

  • šokolaadi või marju

Vooderda lahtikäiv 20 cm läbimõõduga vorm toidukile või küpsetuspaberiga.

Murenda küpsised tükkideks, sega hapukoorega. Laota vormi kiht küpsise-hapukooresegu, kiht moosi jne. Kõige pealmiseks jäägu küpsise-hapukooresegu. Lase külmkapis paar tundi või järgmise päevani maitsestuda. Kaunista riivitud šokolaadi ja soovi korral marjade või moosiga.

🎂🎂🎂
Poolpatune šokolaadikook (allikas Nami-nami)

  • 225 g nisujahu
  • 3 sl magustamata kakaopulbrit
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl söögisoodat
  • 0,5 tl soola
  • 250 ml vett
  • 75 ml õli
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 0,5 tl 30% äädikat

Pane ahi 200*C peale soojenema. Pane kuivained kaussi, sega läbi. Tee kuivainete keskele suur lohk, vala sinna vesi ning vee sisse ülejäänud vedelad komponendid. Sega kiirelt tainas ühtlaseks ning vala 20cm läbimõõduga koogivormi. Aseta kook kuuma ahju ning küpseta 30-35 minutit, kuniks koogi keskele torgatud tikk puhtaks jääb. Tõsta ahjust välja, lase täielikult jahtuda. Soovi korral kata meelepärase glasuuriga.

🎂🎂🎂
Singi-võileivatort (allikas Nami-nami)

Põhi:

Täidis:

Kate:

Kaunistuseks:

Haki sink väikesteks kuubikuteks.  Hõõru toasoe toorjuust pehmeks, sega juurde jogurt/hapukoor, majonees, singikuubikud ja kurgisalat.  Lao 3×3 leivaviilu alusele (ääred võib ära lõigata), määri peale 1/3 täidisest. Lao peale veel kaks kihti leiba ja täidist. Määri peale õhuke kiht majoneesi. Kata võileivatort fooliumiga ja hoia järgmise päevani külmkapis.

Kaunista tort enne serveerimist: sega katteained ja määri tort pealt ja külgedelt kreemiga.

Peale puista paprikakuubikud või kirsstomatid, külgedele tilli ja peterselli, tordi keskele aseta kaunistuseks singiviilud. Võileivatordi kaunistamiseks sobivad väga hästi “singililled” ja täidetud singirullid.

🎂🎂🎂
Kirjukoer (allikas Nami-nami)

  • 180 g küpsiseid
  • 150 g marmelaadikomme
  • 100 g kvaliteetset võid
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 1 sl suhkrut

Murenda küpsised suurde kaussi (nt pudrunuiaga tampides), sega juurde suhkur ja kakaopulber. Riivi jämeda riiviga juurde või, lisa hakitud marmelaadikommid, sega läbi ja suru ühtlaseks (kui segu on väga kuiv, lisa veidi piima).

Pane toidukilega vooderdatud koogivormi või keera pikaks vorstiks kile sisse.

Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema. Enne serveerimist lõika viiludeks.

🎂🎂🎂
Küpsisetort (allikas Nami-nami
)

  • 3-4 pakki kandilisi küpsiseid (a 180 g)
  • 1-2 dl piima
  • 750 g Saare 20% hapukoort

Šokolaadiglasuur:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 50 g võid
  • 0.5 dl 35% rõõska koort

Kaunistuseks:

  • pärlsuhkrut

Kasta küpsised korraks piima sisse ja laota vaagnale (3×4 küpsist). Määri peale kolmandik hapukoorest.

Kasta jälle küpsised piima sisse, laota hapukoorekihile ja kata küpsised taas hapukoorega. Korda. Laota peale veel üks kiht piima sisse kastetud küpsiseid. (Saad neli küpsisekihti ja kolm hapukoorekihti). Šokolaadiglasuuri jaoks murra šokolaad tükkideks ning pane koos või ja rõõsa koorega väikesesse potti. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni glasuur on ühtlane.Määri šokolaadiglasuur koogile, puista kaunistuseks peale pärlsuhkrut. Hoia järgmise päevani jahedas, et küpsisekihid jõuaksid kenasti läbi imbuda.

🎂🎂🎂
Pannkoogitort (allikas Nami-nami)

  • 2.5 dl rasvavaba piima
  • 1.25 dl nisujahu
  • 1 tk muna
  • soola
  • 0.5 tl õli

Tort:

  • 200 g (2 dl) kohupiima
  • 2 dl rasvavaba maitsestatud jogurtit
  • 400 g (8 dl) maasikaid või vaarikaid
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • maitse järgi suhkruasendajat

Kaunistuseks:

  • sidrunmelissi
  • värsket münti

Valmista esmalt pannkoogid: sega ainad omavahel ja lase 30 minutit paisuda. Prae rasvata teflonpannil 4 suurt ülepannikooki.

Valmista täidis: sega kohupiim jogurtiga. Lisa 1/3 marjadest, maitsesta vanillsuhkru ja suhkruasendajaga. Jäta osa marju kaunistamiseks. Püreesta ülejäänud marjad, maitsesta suhkruasendajaga. Aseta serveerimisalusele üks pannkook, sellele 1/3 marjapüreest ja 1/3 kohupiimasegust. Aseta peale teine pannkook. Korda. pealmisele pannkoogile aseta marjad ning kaunista sidrunmelissi ja mündiga.

🎂🎂🎂
CASTAGNACCIO (allikas Nami-nami)

  • 400 g kastanijahu
  • 3 sl kookospalmisuhkrut või tooroosuhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 1 apelsini riivitud koor soovi korral
  • 5 dl vett
  • 3 sl külmpressitud oliiviõli
  • 50 g rosinaid
  • 50 g piinia- või seedermänniseemneid
  • 1 rosmariinioksa lehed

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 20×30 cm koogivorm või 24 cm läbimõõduga koogivorm kergelt õliga või vooderda küpsetuspaberiga. Pane rosinad kaussi, kalla peale kuum vesi ja lase u 10 minutit paisuda.  Samal ajal sõelu kaussi kastanijahu, lisa suhkur, sool ja apelsinikoor. Vispelda vähehaaval juurde umbes 5 dl vett, kuni saad hapukoorepaksuse taina (vett võib kuluda ka veidi vähem või rohkem). Klopi juurde 2 sl oliiviõli ja jäta tainas 30 minutiks seisma, kui võimalik. Kalla tainas vormi. Puista peale nõrutatud ja köögipaberil tahendatud rosinad, piiniaseemned, rosmariinilehekesed. Nirista peale umbes supilusikatäis oliiviõli. Küpseta u 30 minutit, kuni koogi pinnale pisikesed praod tekivad. Ära üle küpseta, sest siis muutub castagnaccio kuivaks ja tuimaks. 

Kook säilib paar päeva toatemperatuuril kinnises karbis. Ära külmkappi pane!

Teeviit soovib head kokkamist ja küpetamist!

 

 

Meie partnerid

TAGASISIDE
×

Kirjuta meile oma arvamus