fbpx

Persoonilugu Martin Pukspuust: katseta ja leia oma kirg

November on Teeviit portaalis noorsootöö võimaluste kuu. Toome teieni persooniloo Martin Pukspuust, kes juhib Teeviit tulevikku podcastide sarja ja Ausad Mehed podcasti, on personaaltreener ning aktiivne noor.

  1. Palun tutvusta ennast

Olen 26-aastane ja üks täiesti tavaline noor inimene. Mul on omad unistused ja visioonid ning omad hirmud ja väljakutsed nagu meil kõigil. Hirmudest proovin ma pidevalt läbi murda, sest teisel pool hirmu on alati vabadus. Olen personaal- ning rühmatreener üldise vormi parandamiseks, vean koos sõbraga Ausad Mehed podcasti ning õpin/tegelen finantsturgudel kauplemise ja investeerimisega.

  1. Lemmik saade? Lemmik raamat? Parim viis nädalavahetuse veetmiseks?

Kui jutt on lemmik telesaadetest, siis see puudub, kuna telekat ma ei vaata enam ammu. Lemmik raamat on ilmselt Dan Millman – Way of the peaceful warrior. Nädalavahetust armastan veeta looduses ehk linnast eemal koos kallite inimestega.

  1. Kuidas oled jõudnud tänase ametini? Milline teekond on Sul olnud?

Olen üsna hunt kriimsilm ja teen mitut asja, aga põhiline sissetulek tuleb praegu treeneritööst. Olen end treeninud terve elu ning üks hetk sain aru, et mulle meeldivad ka väga inimesed ning just personaalne lähenemine. Seega panin kaks asja kokku ja personaaltreeneri amet tundus väga õige valik. Treeneriametit olen pidanud alles kaks aastat ning see on olnud südant soojendav, ent samas olen olnud sunnitud laiendama oma mugavustsooni, arenema inimesena ning vaatama otsa enda sügavatele hirmudele.

  1. Oled teinud kindlasti palju valikuid. Mis Sind aitas? Mis Sind elus inspireerib?

Valikuid olen teinud elus tõepoolest palju. Mind on aidanud sügav äratundmine, et soovin end tunda vabana ning päriselt ka ELADA. Seega kui olen mõistnud, et miski surub mind kasti või kustutab minu sisemist leeki, siis olen julenud teha uue valiku. Mind inspireeribki elus vabadus ja meelerahu. Vabadus realiseerida oma andeid ning elada selliselt, mis tundub mulle kõige omasem. Käia oma rada. See toob mulle sisemise rahu.

  1. Tänasel päeval on palju erinevaid võimalusi noortele. Üks soovitus noortele, kuidas leida elus oma „kirg“?

Tuleb katsetada erinevaid asju. Mida rohkem asju katsetad, seda rohkem eraldad oma elust valdkonnad, mis sulle huvi ei paku, kuni lõpuks jõuadki selleni, mis huvi pakub ja mille peale on mõningased eeldused. Hea on mõtiskleda ka selle üle, et mida teeksid siis, kui maailmas poleks raha ning kõik su vajadused oleksid kaetud. Millega täidaksid siis enda päevi?

  1. Milliseid soovitusi annad noorele, kes ei suuda valida? Kuidas ületada elus ette tulevaid raskusi?

Kui valida ei suuda, siis ära vali. Ole kannatlik ja võta endale aega, kuni valik saab selgemaks. Näiteks ei ole mõtet minna õppima midagi suvalist, sest ei oska teha valikut. Pigem võta aeg maha ja õpi end tundma. Mina peale keskkooli ei teadnud, mida teha tahan ning läksin Austraaliasse seiklema. Väärt kogemus ning tagasi tulles oli suund juba veidi selgem.

Elus ette tulevaid raskusi ületavad kõik, sest lihtsalt pole teist varianti. Samas olen ise ka veel nii noor, et ei hakkaks sellel teemal palju sõna võtma 😊

  1. Kas tänasel päeval on noorel raske alustada iseseisvat elu? Mida peaks teadma?

Väga lai küsimus. Kõik oleneb noore algpunktist. Minul näiteks ei ole olnud selles suhtes lihtne, et olen pidanud ise majandama ja ise hakkama saama. Rasketel hetkedel olen vahel saanud perekonnalt rahalist abi, aga enamasti olen pidanud ise hakkama saama. Aga kõik oleneb noorest. Võimalusi on meie ümber tohutult palju. Teadma peaks seda, et iseseisvat elu alustades tuleks välja selgitada, palju vajad raha igakuiselt, et ära elada ning siis leida võimalus see raha igakuiselt teenida. See ongi esimene samm.

  1. Mis teemad köidavad noori hetkel? Miks?

Mulle tundub, et noori köidab aina enam oma peaga mõtlemine ning oma raja leidmine. Aga samas nii palju, kui on erinevaid noori, on ka erinevaid vaateid. Seega raske vastata.

  1. Kõige ekstreemsem asi, mida oled elus teinud?

Langevarjuhüpe ning Austraalias ühel saarel matkamine, kus ei näinud ühtki teist hingelist, puudus telefonilevi ning toitu oli kaasas vaid ettenähtud ajaks. Öösiti sadas kõvasti vihma ning tagasiteel ojade ületamine osutus päris ohtlikuks, kuna veetase oli oluliselt tõusnud. Kartsime tüdrukuga, et võime saarele lõksu jääda. Mingis mõttes on terve mu iseseisev elu olnud ekstreemne, kuna olen pidevalt teinud valikuid, mis on paljudele olnud võib-olla arusaamatu ja mõtlematu. Näiteks kohe kohe olen lendamas üheotsa piletiga Indoneesiasse. Ning kõik edasine on lahtine.

  1. Noored on hukas? / Võidab see, kel on rohkem infot?

Noored ei ole hukas. Võidab see, kel on rohkem kogemust.

 

Loe veel sarnasel teemal:

TAGASISIDE
×

Kirjuta meile oma arvamus