fbpx

Persoonilugu Anna Maria Oreliga: tee seda, mis sulle meeldib ja ära lepi vähemaga

17.09.2020
Maris Praats, sisuloome tiimijuht

Noorteinfoportaali Teeviit septembri teemaks on füüsiline tervis, milles keskendume erinevatele spordiliikidele ning  toitumisele. Käesolev intervjuu on tehtud Anna Maria Oreliga.

Olen 23 – aastane, pärit Jõhvist, kuid enamus ajast elanud Tallinnas.  Ma olen ambitsioonikas ja sportlik lapsest saati. Minu vanaisa on tulihingeline spordifänn, me vaatasime koos kõiki spordiülekandeid telekast, korraldasime ise  hoovis mitmevõistlust.

Tallinnasse kolides proovisin palju erinevaid trenne – ujumine, võistlustants, karate, saalihoki jms. Lõpuks leidsin enda tee kergejõustiku juurde (täpsemalt mitmevõistlus) ja sealt juba hiljem vasaraheiteni.

Hetkel treenin 11-12 korda nädalas ja distsipliin on midagi mis on mul juba nii sees, et see tuleb naturaalselt. Ma ärkan üles, söön, lähen trenni, söön, magan, lähen uuesti trenni, tulen koju söön puhkan ja magama – nagu kellavärk!

Kuidas hoiad ennast oma ala juures? Millise saavutuse üle oled kõige uhkem?

Ma armastan vasaraheidet, mulle meeldib seda õppida ja ma tahan sellest süviti aru saada. Kui teed elus, mida armastad siis tuleb see loomulikult. Olen uhke selle üle, et leidsin enda tee Poola tipptiimi ja olen nii noorelt saanud välismaal elada ja treenida.

Mis on olnud siiani kõige raskem vasaraheite karjääris? Kas välismaal treenimine on ka kuidagi mõjutanud? 

Kõige raskem on olnud leida endale just see õige tiim, kuna Eestis ei ole vasaraheite koolkonda. On olnud palju ringi reisimist ja muutusi, kuid usun, et nüüd olen õiges tiimis ja õigel teel.

Kuhu tahaksid vasaraheitega jõuda? On sul mõni eesmärk?

Tiitlivõistluste medalid ja kindlasti Olümpiamängude medal.

On sul mõni vigastus olnud? Kuidas sellest välja tulid? 

Õnneks väga tõsiseid ei ole, kuid üks tõsisemaid on alaselga puudutav ‘’vigastus’’. See on aga kergelt kontrollitav, kui käia füsioterapeudi juures ja teha harjutusi.

Kuidas leida „oma rada“?

 Tee seda, mis sulle meeldib ja ära lepi vähemaga. Ära kuula inimesi, kes ütlevad, et miski ‘’ei ole võimalik.’’ Kõik on, kui usud ja tahad!

Küsis noorteinfoportaali Teeviit sisuloome tiimi liige Britta Kadanik.

Artikkel on avaldatud 2022. aastal.

Loe veel sarnasel teemal:

TAGASISIDE
×

Kirjuta meile oma arvamus

Send this to a friend