fbpx

Lisette kogemuslugu: väärtus on minu jaoks midagi, mida ma hindan ning on minule kallis

23.12.2020
Maris Praats, sisuloome tiimijuht

Noorteinfoportaali Teeviit detsembri teemaks on väärtused. Seekord jagame Lisette Jakobsoni kogemuslugu 3D kogudusest.

Minu nimi on Lisette Jakobson, olen 14-aastane tüdruk ja 8.klassi õpilane. Lühikirjeldusena – olen kristlane, koguduse liige, õde, tütar, sugulane, klassikaaslane, lapselaps, sõber, tuttav ning siia lisandub kindlasti veel midagi. Peamisteks hobideks on mul köögis toimetamine ning tervisliku toidu, eriti leiva, valmistamine, iseseisev akrobaatika ja lihastreening, laulmine ning klaveri mängimine. 

3D koguduse juurde jõudsin ma läbi oma kahe vanema venna, kes käisid seal juba ennem umbes poolteist aastat. Nad kutsusid mind esmakordselt 3D koguduse keskele oma kogukonna filmiõhtule. Hiljem 3D koguduse suve suursündmusele – Võimaluste Festivalile 2019. aastal ning sain tookord ka ristitud, aga siis Laagri Kristliku Koguduse nime alla. Tundsin juba siis, et tahan tulevikus olla osa 3D kogudusest. Päriselt kogudusega, Tibukeste kogukonnaga, liitusin karantiini ajal, mil kokkusaamised toimusid Zoomis. 

Mida annab sulle 3D kogudusse kuulumine? Kuidas sinna kuulumine sind muutnud on? 

Üks asi, mille ma välja tooksin on julgus. Julgus elada välja oma identiteeti Kristuses ning olla see, kelleks mind loodi. Olen olnud alati pigem introvertne. Lisaks 3D koguduse läbi olen õppinud rohkem märkama ning armastama inimesi enda ümber vaatamata nende vigadele ja iseärasustele. 

Mis teeb sind õnnelikuks? 

Õnnelikuks teeb mind see, kui saan veeta aega oma lähedastega, kogudusega ja palves taevase Loojaga ehk kolmainu Jumalaga. Samuti kui ma suudan planeerida oma aega nii, et jõuan tegeleda kõige planeeritu/vajalikuga ning jääb aega enda hobidega tegelemiseks. Mind suudavad rõõmustada mitmed väikesed asjad, näiteks päike paistab, koolis on vähe õppida, keegi ütles midagi ilusat ja mitmed-mitmed muud asjad.

Mille eest oled tänulik? 

Mul on päris kopsakas hulk tänupõhjuseid, mida tihti võetakse nii iseenesestmõistetavalt, kuid on tegelikult suured imed. Ma olen päriselt ülitänulik, et mul on elu, armastav pere, katus pea kohal, toit laual, vabadus, tasuta haridus, puhas joogivesi, riided seljas ning võin tunnistada julgelt Jeesust oma Päästjaks. Need on vaid mõned liivatera suurused näited hiiglaslikus rannas.

Mis on sinu jaoks väärtus? 

Väärtus on minu jaoks midagi, mida ma hindan ning on minule kallis.

Kuidas oled leidnud enda jaoks sisemise tasakaalu? 

Pean tooma taas välja Jumala, sest Tema on ainus “põhjus”, kuidas olen saavutanud oma tõelise sisemise tasakaalu. Siia alla käib ka kogudus. Kui otsisin tasakaalu muust maisest, siis sain vaid korraliku õppetunni, mille tagajärgedega võitlen mingil määral siiani. 

Mis sind motiveerib? 

Ma suudan ennast ise päris palju sundida ning motiveerida. Olulist osa mängivad ka mind ümbritsevad inimesed, kes mind julgustavad. Mind motiveerib teadmine, et taevane Isa on minu kõrval, ning Tema ei jäta mind iialgi.

Millised on need tegevused, mis aitavad sul ennast igapäevaselt hästi tunda? 

Igapäevase heaolu tagavad mulle kvaliteetne aeg sõprade/lähedastega, tervislik toit ning selle valmistamine, taevase Isaga koos veedetud aeg (näiteks palve, Piibli uurimine), (ülistuslaulude) laulmine. Ühest kordaläinud päevast ei puudu loomulikult ka korralik trenn, klaveri harjutamine ja oma koeraga mängimine/jalutamine.

Detsember on väärtuste kuu. Mis on sinu jaoks suurim väärtus? 

Esimesena tuleb pähe kohe ausus. Hindan seda inimsuhetes väga kõrgelt. Kindlasti peab siis ka ise olema aus ning “läbipaistev”, sest muidu suhe teisega lihtsalt ei toimi.

Küsis Sisuloome tiimi liige Britta Kadanik

Loe veel sarnasel teemal:

TAGASISIDE
×

Kirjuta meile oma arvamus