fbpx

Johandra kogemuslugu: tänu blogimisele tõusis minu enesekindlus!

Oktoober on vaimse tervise kuu ning seetõttu oleme võtnud ühendust blogijaga, kes jagab enda kogemusi seoses vaimse tervise ning suunamudijaks olemisega. Teiega jagab lugu Johandra Lisett Iljushin.

Räägi enda teest blogijani

Minu teekond blogijana algas, kui olin 13.aastane ning otsustasin muuta oma elustiili- teha rohkem trenni ja süüa tervislikumalt. Õega katsetasime retsepte ja märkasime, et need on paganama head! Ise olin nii noor, et oma nime alt blogi alustada ei julgenud. Utsitasin oma õde blogi tegema, et saaksin postitada ka teistele neid ideid- mis olid maitsvad ja tervislikud. Möödus mõni aeg ja tegelesin blogiga üksi edasi, mitte midagi eeldades. Lihtsalt tundsin rõõmu kokkamisest ning toidupiltide postitamisest. Järsku hakkasin inimestele silma jääma ning mul kogunes aina jälgijaid, nüüd olen jõudnud peaaegu 7000ni. Siiani teen seda justkui oma lõbuks ja kui teised ka inspiratsiooni leiavad, siis on see ju super!

Millised on olnud suurimad katsumused sellel teel? 

Õnneks ei ole minu blogijateel olnud väga suuri raskusi. Eks vahel pead ikka saama hakkama, kui öeldakse midagi negatiivset, kuid õppisin sellest ükshetk üle olema. Sain aru, et asi on ainult kadeduses.

 

Kas ja kuidas on mõjutanud blogimine sinu vaimset tervist?

Blogimine on ka minu vaimset tervist ainult tugevdanud. Kui muidu olin tavaline arg tütarlaps, siis nüüd tänu mu blogi kasvamisele, tiitlitele ja raamatule – mis ma välja andsin, tõuseb mu enesekindlus. Tunnen isegi, et olen väga tubli ja töökas, et saan hakkama kõigega, mis minu teele satub. See tunne on suurepärane!

 

Mil moel mõjutab tähelepanu huviorbiidis olek vaimset tervist?

Õnneks pole ma nii suur blogija, et ei saaks tänaval kõndida. Vahel ikka tuntakse ära ja küsitakse „Kas ma olen see fitfood?“ või tunnen pilke ja väikseid sosistusi. Aga ma ei pane seda üldse pahaks, ebamugavat tunnet see ka minus ei tekita.

 

Räägi mõned head nipid, kuidas kooliõpilased saaksid enda vaimset tervist hoida.

1) Ära huvitu nii palju teiste arvamusest või mida nad võivad mõelda, sest tihti nad isegi ei mõtle midagi.

2) Pane selga need riided, milles tunned end enesekindlalt ja hästi, tee ka oma lemmik soeng- belive me! I`t helps!

3) Ärge jälgige ja passige nii palju instagramis, seal on nii palju ilustamist ja asjade mitte rääkimist. Tahetakse jätta endast ainult head muljet, kuid harva tahetakse näidata, kui elus midagi viltu veab.

 

Mis on sinu suurimad eesmärgid?

Kõige suurimaid eesmärke hoian veel endale. Aga minu jaoks tähtis olla õnnelik ja teha seda, mida ma armastan – mitte mida käsitakse.

 


-Johandra-Lisett Iljušin

Instagramis @jl.fitfood

Eesti parim noorteblogi 2018, teine koht 2019

Raamatu „Lihtsuse võlu taldrikul“ autor

 

Loe veel sarnasel teemal:

TAGASISIDE
×

Kirjuta meile oma arvamus