fbpx

Aleksandra Matrõnova: Ameerika on kõikide võimaluste maa

Tegime kogemusloo ühe toreda noore Aleksandra Martõnovaga, kes käis Ameerikas vahetusaastal õppimas. Uurisime, milline oli tema kogemus ja miks peaks minema vahetusaastale.

Räägi natuke endast, kes sa oled ja millega sa tegeled? 

Minu nimi on Aleksandra Martõnova. Olen pärit Tallinnast – Pääskülast. Olen suur reisimise ja hea toidu armastaja! 

Kuidas tuli idee minna vahetusaastale?

Idee tuli minu emalt, kui ta nägi kuulutust Facebookis! Ta teadis kohe, et pean kindlasti minema!

Miks sa valisid just Ameerika? 

Ameerika on kõikide võimaluste maa ning enamus asju, mida ma sotsiaalmeedias näen, on tavaliselt Ameeriklaste poolt postitatud või tehtud. Samuti pakuvad mulle huvi erinevad kultuurid, seega on multikultuurne Ameerika ideaalne koht nendega tutvumiseks.

Kuidas sa rahastasid oma vahetusaasta?

Ma võitsin ASSE essee konkursil 1000€, mis läks kogusummast maha, aga kõik ülejäänu maksid mu kallid vanemad. Ja ma olen neile selle eest kohutavalt tänulik.

Millised olid sinu ootused ja kas need täitusid? 

Ausalt, mul ei olnud ühtegi ootust ja olen õnnelik, et ei olnud! Kui minna kuskile suurte ootustega, siis on väga kerge pettuda. Teadsin vaid, et soovin mõnda toitu proovida ja see kõik sai proovitud.

Kas vahetusaastal tuli ette mingeid takistusi?

Kuna pere oli seal täiesti uus, oli mul keeruline neile oma probleemidest rääkida. Kooliga kohanemine võttis samuti aega. Sõprade leidmine oli mulle kerge, sest olen väga avameelne suhtleja. 

Mida uut sa oma vahetusaastalt kaasa võtad? 

Vahetusaastalt võtan kaasa parema inglise keele oskuse, enesekindluse ja julguse. Täpsemalt julguse olla mina ise ja teha asju, mis alguses tunduvad hirmsad.

Miks sa soovitaksid ka teistel noortel vahetusaastale minna?

Vahetusaasta on tohutult silmaringi avardav ja vahva kogemus! Sealt leiad uusi sõpru, proovid uusi asju, näed uut ja teistmoodi elu. Kui on olemas võimalus ja sulle meeldib mõne välisriigi kultuur, siis kindlasti soovitan minna.

Artikli autor noorteinfoportaali Teeviit vabatahtlik Astrid Kaelep.

Skip to content